Veterinärbesöket börjar hemma
Men vad menar vi med det? Jo, allt ditt djur gör innan det kommer till veterinären kommer att påverka hur besöket går.
Vi kan säga att djuret har ett batteri som är fulladdat på morgonen. Djuret har återhämtat sig under natten och vilat. Djuret är redo för en ny dag och allt den gör kommer antingen ta av energin eller tålamodet eller vad vi nu vill kalla det i batteriet eller fylla på.
Aktiviteter som är återhämtande och fyller djurets behov är tex en lugn sniff-promenad, få klösa på sin klöspelare eller att tugga på ett ben, kommer fylla på batteriet, medan en mer krävande aktivitet som kanske kloklippning eller att bli jagad av grannkatten kommer att göra så batteriet minskar.
Om man då gör en eller flera krävande aktiviteter innan veterinärbesöket så kommer batteriet inte vara fulladdat när djuret kommer till kliniken. Och eftersom ett veterinärbesök för de flesta djur är en krävande aktivitet så behövs ett laddat batteri.
Redan när man sätter katten i buren eller kör hunden på en guppig väg så minskar batteriet. Speciellt om djuret lärt sig att den buren eller den vägen betyder nåt obehagligt, som ett nålstick. Hela resan kan bestå av olika moment som påverkar djuret.

För att inte tala om att väntrummet och undersökningen är väldigt krävande. Om djuret då inte har något batteri kvar så kommer det att reagera snabbare och kraftigare än annars. Och det vill vi ju inte.
Så snälla, se till att ditt djur har batteri kvar för att på bästa sätt kunna hantera veterinärbesöket!
Svar